dijous, 18 de gener del 2007

Els Simpsons, els tipus d'interés i la fí del món!!!

Avui el periodico publica "El BCE considera que los tipos de interés continúan en niveles bajos". En definitiva, que els tipus d'interès no trigarà a tornar a pujar i, per tant, les quotes de les hipoteques...

...Quina Por!!!!

Però no us preocupeu pas, de fet igual ni arribem a la pròxima revisió dels tipus d'interès. Si fem cas als científics la "Fi del Món" és molt a prop, només a 5 minuts. Tal i com publica el diari 20 minutos "La amenaza nuclear y el cambio climático adelantan la hora del fin del mundo". El que no diuen els científics és com s'acabarà el món, però això ja ho fan els més agosarats.
No sé quina de les dues notícies es pitjor, en tot cas només ens queda exclamar, com el pobre Salvatore de l'obra d'Umberto Eco, "Penitentiagite, penitengiate!!!". A veure si Guillem de Baskerville, juntament amb el seu pupil Adso, resolen els misteris de la vida abans s'acabi. Però sempre ens quedarà el dubte de si veurem els Simpsons parlant català!!!. (A veure si algun dia els programa la TV3?)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bo... boníssim. ets el millor. Has tractat tres temes:

- tipus d'interès.
- fi del mon.
- català.

sense ni respirar.

Anònim ha dit...

Si t'agraden tant els simpson com a mi, hauries de saber que estan traduits al català fins a la quarta temporada. Aquestes ja es van emetre en el seu moment per La2 i Antena 3, amb desconexions sols per a Catalunya (ni país valencià ni les illes ni andorra!). Es va acabar el pressupost públic de la gene destinat al doblatje dels simpson. Ara tot i repetir i repetir les temporades desde pràcticament l'inici no fan pas una desonexió per a catalunya en català perquè els hi resulta molt car.
A part TVC no pot comprar els drets d'emissió d'aquesta fantàstica sèrie de dibuixos animats per a públic adult (i no pas a infantil!!)perquè A3 té tots els drets adquirits per emetre i comercialitzar a l'Estat espanyol comprats a TVE i FOX Espanya fa uns anys, i és pràcticament vitalici, perqupe els hi va costar un munt de calers que encara tenir l'èxit que tenen no ho rendabilitzen. Això no ha tornat a passar en cap altre sèrie d'aquest canal, com per exemple futurama (FOX). Es va emetre a A3 i ara a la Sexta. Per tant a aquesta sèrie i entre d'altres sí que podria optar TVC perquè té un preu mitjà i tots els dobladors de la sèrie (Bender, Fry, Lila...) són catalans.
Però crec que hauria de buscar noves sèries extrangeres no emeses (que per això ja ho fa Locàlia, 8tv, Vocento...) i promocionar les que es fan a casa nostra com la productora d'un molinenc conegut a tot el món, D'Ocon!