divendres, 13 de febrer del 2009

Ara és el moment de que Molins Energia compleixi amb allò pel que es va crear

Parlaré de dos problemes, d'entre molts, que avui dia té la vila de Molins de Rei.
El primer te relació amb la ventada que es va produir el cap de setmana del 24 i 25 de gener. Parlo de la terrible ventada... de la situació meteorològica tan complicada que ens va trastornar notablement aquell cap de setmana... i que a resultes d’ella, va fer que molts arbres de Collserola caiguessin als boscos i als camins del terme municipal.


D’altra banda tenim el problema de la Biomasa al barri de la granja. Els socialistes hem manifestat, en diverses situacions, el nostre recolzament als sistemes basats en les fonts de energia renovables i ara no es moment de tornar a fer aquest debat, però si que cal centrar el debat sobre l’estudi de la viabilitat de la central de biomasa del municipi. El problema, rau en el fet que el municipi no troba fàcilment biomasa per cremar i esclafar l’aigua i les cases de la granja, i per aquest motiu durant molts anys ha estat cremant fusta comprada a preus molt elevats.

Veiem, per tant, dues problemàtiques que es poden resoldre fàcilment. D’una banda una necessitat de combustible per cremar i d’altre un gran volum d’arbres al boscos que s’han de sanejar.

I En aquest sentit el grup socialista ha fet una proposta a l’equip de Govern del consistori, que bàsicament consisteix en tenir clar que hi han dos problemàtiques que es poden resoldre conjuntament. Com? D’una banda contractant persones en atur per netejar els arbres caiguts per la ventada i, de l’altra banda, utilitzar aquests arbres com a biomasa per a la planta d’energia del barri de la granja.

En definitiva, Els socialistes estem dient que ara és el moment de que Molins energia compleixi amb allò pel que es va crear. Ara és el moment per tancar el cercle de producció d’energia al barri de la Granja; aconseguir, preparar i cremar la biomasa de Molins de Rei i no portarla, a preus elevats, d’altres llocs.

En aquesta línia el Consistori ha de treballar i ha de treballar conjuntament amb totes les administracions i organismes. Diputació de Barcelona, Generalitat i Parc de Collserola i aconseguir, d’aquesta forma poder solventar dos problemes d’una tacada.