dilluns, 9 de juny del 2008

Reflexions sobre les antenes de telefonia mòbil

Tots som coneixedors de la problemàtica que hi ha a l’entorn de la situació de diverses antenes de telefonia mòbil instal·lades a la vila, En aquest sentit voldria destacar diverses reflexions.

Al ple del dia 30 d’abril, des del Grup Municipal Socialista, ens vàrem interessar pel tema de les antenes i vàrem demanar informació sobre quina era la situació de les antenes de telefonia mòbil, si disposaven de llicència, si s’estaven tramitant i, a més, vàrem demanar informació de quina era la política, o al menys l’orientació política, que tenia previst el Consistori al respecte de la implementació de les antenes de telefonia mòbil al municipi.

També, vàrem manifestar la nostra preocupació per la situació de les diferents instàncies presentades pels veïns a l’Ajuntament de Molins de Rei. I vàrem demanar que es convoqués, de forma urgent, una reunió amb tots els veïns i amb la plataforma, per tal de informar de com estaven els expedients, quins eren els passos que s’havien realitzat, des de l’Ajuntament, en el seguiment d’aquests expedients i quines eren les mesures que adoptaria el govern per posar fi a la problemàtica.

Finalment, vàrem instar al Consistori a que es fes una suspensió de llicències, per a la instal·lació d’aquestes antenes, fins que la situació no quedés normalitzada o al menys aclarida.

Destacar que, al passat ple de la corporació, el dia 28 de maig, el consistori, fent cas d’allò que els socialistes reclamàvem, va aprovar una suspensió temporal de llicències per la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil i, l'equip de govern, va destacar que havien mantingut una reunió amb els veïns afectats, per tal de donar informació als veïns afectats.

Arribats a aquest punt, des del punt de vista del GM socialista, aquesta suspensió temporal de llicències marca el principi d’una sèrie d’actuacions que han de continuar amb la retirada, mitjançant una resolució d’alcaldia, de totes les instal·lacions que no disposin de llicència d’obres i que ha de culminar amb l’elaboració i aplicació d’un Pla d’implantació d’antenes de telefonia mòbil.

És a dir, estem davant d’un tema de gran importància per la vila i, en aquest sentit, es tracta de solucionar els problemes reals del ciutadans, d’afrontar aquells problemes que afecten a la gent. Aquesta és la política que fem els socialistes: donar les solucions oportunes a les qüestions que plantegen els molinencs i molineneques, sense tenir la necessitat de “tirar pilotes fora”.