dimecres, 2 de març de 2011

Tornem amb el comptes de l'Ajuntament...

Una vegada més hem de tornar a parlar dels comptes de l’Ajuntament. És trist, cansat i avorrit però hem de parlar perquè l’actualitat política del consistori ens porta un altre cop a aquesta dinàmica. I sobretot quan, des del Govern, es senten veus que diuen que “el discurs de l’oposició només vol desprestigiar el contrari”.

Un primer aclariment. El nostre discurs és transparent i contundent: Volem els comptes clars, ja!!! Des d’ara mateix i sense retards ni excuses!!!

Ara fa pocs dies que s’ha aprovat el comte general del 2009, només dir que s’haurien d’haver presentat a la sindicatura de comptes a l’octubre de l’any passat. I afegir que respecte dels comptes del 2010, el passat 28 de febrer ha finit el termini legal per aprovar la liquidació i al consistori encara no se sap res.

Ho torno a dir, No desprestigiem a ningú simplement Volem els comptes municipals clars!!!

Dues coses més per acabar:

Tot el Govern Municipal és corresponsable d'aquesta situació (o sigui Iniciativa, ERC i CiU). Són els socis de Govern els que han d'explicar la seva incoherència, quan a les xarxes socials o a la mateixa ràdio, critiquen a Iniciativa i quan es produeix l'única votació sobre el compte general a la sala de plens, voten a favor del compte i mantenen un silenci, absolutament còmplice amb Iniciativa.

La segona idea, és destacar el menyspreu de l'alcalde quan al darrer Ple va afirmar "que els comptes no deurien estar tan malament quan l'oposició no ha presentat al·legacions". Aquest no és el tema. De fet destacar que l’al·legació més important la hem fet en forma de denúncia a l'oficina antifrau. Són el tripartit que governa la vila qui ha de donar explicacions, per exemple del per què si els comptes estan tan sanejats, triguen una mitjana de 149 dies en fer els pagaments de l'Ajuntament?.

O tenen problemes que no reconeixen o tenen el sistema bloquejat, per culpa de la seva mala gestió.