dimecres, 19 de setembre del 2007

Inici del nou curs polític

El passat diumenge 16, amb la Festa de la Rosa, els Socialistes hem donat el tret de sortida d'un nou curs polític que, aquesta vegada, es tancarà, pràcticament, amb les Eleccions Generals.

Aquesta situació provoca que sigui un curs polític particular. Encara no estem a la precampanya i ja hi ha partits polítics que es comencen a posar nerviosos, vegi's, a mode d’exemple, les declaracions del Zaplana, o també de partits polítics que aprofiten que en breu es presentaran LOS PRESSUPOSTOS GENERALES DEL ESTADO i comencen a reclamar diners, tot això barrejat, o justificat, amb el debat que hi ha avui dia sobre el tema de les infraestructuras a Catalunya...

... Però, que ningú es preocupi, que tal i com van destacar la ministra de Fomento, el conseller Nadal, el mateix President Montilla i més actualment el Conseller Castells i Zapatero, la inversió per infraestructuras a Catalunya arribarà... i ho confirma, sobretot, l'acord a que va arribar aquest dilluns passat, a Madrid, la comissió bilateral de l'Estat Espanyol i el Govern de Catalunya on el més destacable és que la inversió pujarà el 24%.

També, m’agradaria destacar, dintre de tota aquesta atmosfera de precampanya, que serà molt interessant de seguir el DEBAT D’ORIENTACIÓ POLÍTICA GENERAL que es farà al Parlament de Catalunya la propera setmana... Sí, tot coincidint amb la nostra Festa Major. Aquest debat és l’equivalent del DEBATE SOBRE EL ESTADO DE LA NACIÓN, aquell en que Zapatero va prometre els 2.500 euros per les famílies que tinguessin un fill nou, i serà interessant, sobretot, per veure que es diu sobre els temes que més preocupen als ciutadans, el que hem comentat, la inversió en infraestructures i transports, però també sobre l’habitatge o sobre la millora de l’estat del benestar, entre d’altres temes.

... I ja que em fet esment, no voldria acabar aquesta raó del regidor, sense felicitar a tots els que faran possible la nostra Festa Major. Un cop més, de segur que les nostres entitats i associacions estaran a l’alçada. Em consta que, l’esforç ha estat considerable i s’ha treballat de valent per fer-nos gaudir a tots plegats, amb una bona convivència, amb tolerància i amb alegria.

Que tingueu una Bona Festa Major i fins a la propera...