dijous, 20 de setembre del 2007

Exposició de Josep Maria Madorell

MOLINS DE REI (BAIX LLOBREGAT) 19 de setembre (EUROPA PRESS) - L’Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat) i la Fundació Miquel Carbonell organitzen del 25 de setembre al 3 de febrer l’exposició ‘Madorell. Una vocació pel còmic’ dedicada al dibuixant local Josep Maria Madorell, mort l’any 2004. Madorell és l’autor de personatges tan emblemàtics com ‘En Jep i en Fidel’, Massagran o Pere Vidal.

L’exposició és la primera antologia que es fa del dibuixant català i presentarà les obres més conegudes al costat d’obres inèdites que l’autor va fer per pur plaer personal. La mostra es divideix en diferents àmbits que repassaran la biografia de Madorell, els seus primers dibuixos infantils, els personatges inèdits de joventut, la participació a publicacions locals, la seva etapa a la revista ‘Cavall Fort’ i les il·lustracions de les aventures de Massagran i de ‘La casa sota la sorra’.

La comissària de l’exposició, Montserrat Castillo, ha explicat avui que “Madorell mereix estar en el lloc que li correspon dins del còmic català i universal per la qualitat i l’extensió de la seva obra”. Castillo ha destacat que l’exposició “presenta obres inèdites que l’artista va fer pel plaer de fer-les i sense la finalitat de ser publicades o ensenyades”. Entre d’altres, es podran veure els dibuixos de Madorell als sis anys en què “ja mostra el seu traç, el seu rigor i la seva precisió”.

L’exposició ‘Madorell. Una vocació pel còmic’ es podrà veure a la Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller de Molins de Rei. La mostra s’acompanya d’un catàleg en què participen l’escriptor Joaquim Carbó, la dibuixant professional Fina Rifà, el germà de l’artista, Pere Madorell, i la historiadora de l’art i comissària de l’exposició, Montserrat Castillo, amb un estudi que aprofundeix en la feina i els personatges de Madorell.
Nota: Inauguració el proper dimarts 25 de setembre a 2/4 de 9h. del vespre.