divendres, 13 d’abril del 2007

Una notícia curiosa a la premsa

AVUI es publica a la premsa una notícia curiosa sobre Molins de Rei. Seguint la linia del Blog de la Jessica, on es fa un recull o manual del que no s’ha de fer a nivell polític, vull fer uns comentaris.

El que més em sorprèn de la notícia és la manifestació: “[...]Malgrat que s'ha iniciat la construcció d'un tanatori, d'una nova escola de primària i de 36 de pisos de lloguer per a la gent gran, s'han cedit terrenys per fer un nou ambulatori amb un centre de dia per a malalts d'Alzheimer i s'ha firmat un conveni per a construir una residència per a gent gran, l'oposició -PSC i PP- han acusat l'equip de govern d'immobilisme, de manca d'idees i de no haver fet res de res[…]”.

No donaré resposta a aquesta noticia, no soc qui ho ha de fer. Però si que comentaré certs trets interessants a destacar al respecte i que cadascú pensi el que vulgui:

1. Recordem que la proposta de la construcció d’un tanatori la portava el PSC al programa de les anteriors municipals. Per tant, ha estat una iniciativa, o idea, pròpia del consistori?

2. Realment el consistori no està fent la nova escola de primària, la fa la Generalitat. És un detall significatiu. Però qui s’apunta el tanto?... El consistori només ha de cedir els terrenys (que es va fer en el mandat anterior, ja fa temps!!!) i fer el control de seguiment de l’obra i, sobretot, que tot es realitzi correctament… Per cert, actualment les obres s’han paralitzat...Per qué?... No hi hagut cap comunicat oficial... Poder hi havia quelcom que no s’havia detectat i es detecta ara quan ja s’han iniciat les obres… Per tant, ens hem de preguntar si s’ha fet un correcte control inicial del projecte de les obres.

3. Parlem dels 36 pisos de lloguer per gent gran. De moment no hi ha cap pis. 4 anys després de la decisió de construir-los encara no s’han fet. Només s’ha preparat el terreny. No es podria afirmar que hi ha una falta de motivació, de dinamisme?... A més, l'article ni fa esment als pisos de lloguer per joves, que ni tan sols els hi han preparat el terreny.

4. S’ha de destacar que està molt bé fer referència, i sobretot en un període de pre-campanya, al futur, però amb limitacions. Ni del nou ambulatori, ni del centre de malalts d’Alzheimer ni de la residència hi ha projecte (projectes en tenim tots) i sembla com si ja estigués tot fet, o al menys, com si s’estiguessin preparant els terrenys. Hem de tenir en compte que no fa encara un mes que es van cedir els terrenys per a la construcció del CAP, després de 4 anys de decidir que es construiria al barri de la Granja. Hi han d'altres que si que tenen empemta. Per exemple, en els 4 mesos de Conselleria de la Carme Figueras es van iniciar el tràmits per a la creació a la residència de gent gran.

Que m’expliquin si no és coherent parlar “d'immobilisme, de manca d'idees i de no haver fet res de res”, estiguis a la oposició o no. Crec que en 4 anys de Govern es poden fer més coses. Per tant, es normal dir que el consistori té una postura poc dinàmica per seguir la tendència de creixement d’altres municipis.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Però a veure, siguem seriosos, que podem esperar d'un article clarament partidista? - ICV ja ha engegat la maquinària per les eleccions, el que és una llàstima pel poble és que la mateixa empenta que fan servir quan es tracta de les campanyes electorals municipals no la facin servir per emprendre projectes en pro del poble- el que aleshores demostra que el tema ja és més trist, doncs ja no es tracta de poder si no de voler...