dilluns, 27 d’abril del 2009

Paràlisis, manca de lideratge, manca de partipació i manca de transparència

Avui deixeu-me parlar de diversos temes que han estat interessants per la vila.

La setmana passada vam tenir, en el marc del 115é aniversari de l’escola Sant Miquel, el Pregó a càrrec del Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley. Destacar l’energia, la claredat de les idees i el domini de la comunicació de l’Expresident de la Generalitat, que va fer una intervenció brillant, encara que hi hagin punts de vista que jo no comparteixo, però resaltar sobretot, i com és habitual en ell, que es va posar a les butxaques al públic des del primer minut.

La setmana passada, també, vam tenir un altre tema a destacar: la diada de Sant Jordi. Va ser una jornada increïble on el sol va estar a l’alçada de les circumstàncies. No parlaré de les excel·lències de la diada perquè crec que tothom ho té clar, però si destacaré el nivell cultural, lúdic i festiu del nostre poble, que en moments com aquest està a l’alçada i que va omplir de vilatans la plaça de la creu durant pràcticament tot el dia... Dies així fan que hom es plantegi el perquè la diada de Sant Jordi no es la diada de Catalunya...

Finalment, volia acabar destacant que aquesta setmana tenim Ple municipal. Un Ple en el que tornarem a evidenciar la paràlisis, la manca de lideratge de l’Alcalde, la manca de voluntat per fomentar la participació de tothom per tal d’arribar a acords, amb tots els grups municipals, ja que tots volem millorar la nostra vila i, el més greu, la manca de transparència i claredat en la seva gestió. De segur que tornarem a parlar d’aquest Ple, però ho deixaré per més endavant ja que dintre d’aquest àmbit, el de política municipal, vull destacar el fet de que l’equip de govern del consistori està fent reunions informatives amb els veïns que es veuran afectats per les obres del Fons Extraordinari d’Inversió Local, o el també dit PLA ZAPATERO encara que a molts no els hi agradi. Però no centraré el debat a que gràcies al Zapatero a Molins de Rei aquest any es fan inversions reals pel gaudi dels molinencs i molinenques i que sense el Pla no es farien.

No, parlaré de la forma de comunicar aquestes reunions informatives per la vila i, sobretot, pels carrers afectats per les obres... i parlo com a molinenc: La reunió informativa del meu carrer ja s’ha fet i jo no sé quina publicitat s’està fent, o s’ha fet del tema (poder algú hauria d’explicar-ho), però jo, que soc veí del carrer Pintor Fortuny, no em vaig assabentar.

Tot això torna a evidenciar com es fan les coses al consistori: parlo de la claredat, de la transparència, del foment de la participació i de les ganes de fer la feina.