dilluns, 13 d’octubre del 2008

El Partit Socialista denuncia la manca de voluntat política de l’equip de govern municipal de treballar conjuntament les Ordenances Fiscals

Avui, el PSC de Molins de Rei fa pública una nota de premsa on presenta un conjunt de mesures per contenir la despesa del pressupost del 2009, per tal de facilitar i millorar les condicions de vida dels molinencs i molinenques.

L’actual conjuntura econòmica i les seves previsions, posen de manifest una situació delicada i preocupant que es mantindrà al proper exercici, amb una desacceleració plausible i amb unes perspectives de creixement molt baixes. Per tant, una situació econòmica complexa, on els organismes públics, ajuntaments en especial, tenen el deure i l’obligació de facilitar i millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes. Un context, per tant, on els partits polítics han de demostrar la seva coherència política i anar tots amb els mateix objectiu: superar la crisi amb total garanties i els menors patiments possibles pels ciutadans i ciutadanes.

Paral·lelament, atenint-nos al compromís que ara fa un any el regidor de finances del consistori va adquirir amb el Grup Socialista, posant de manifest una voluntat de treballar i adoptar de forma conjunta les Ordenances Fiscals del Consistori per al 2009, i donat que a dia d’avui, a dues setmanes del més que previsible Ple d’ordenances, encara no ens han convocat per cap reunió ni ens han fet sabedors de cap proposta, el Grup Municipal Socialista denuncia la manca de voluntat política, de l’actual equip de Govern Municipal, de treballar les Ordenances Fiscals del consistori conjuntament i presenta un seguit de mesures que pretenen facilitar la vida als molinencs i molinenques.

En aquesta proposta el Partit Socialista contempla una sèrie de mesures com, per exemple, la possibilitat del fraccionament dels pagaments dels impostos municipals i són mesures que venen acompanyades d’un paquet de propostes que persegueixen l'adopció criteris d’austeritat en l’acció municipal i de control de la despesa corrent, exceptuant allò que afecti al foment de l’ocupació, ajuda als sectors més vulnerables i aplicació de mesures socials. Per exemple, propostes com la congelació del salaris dels polítics, del personal de confiança i de les subvencions als partits polítics, entre d’altres.

Finalment, el Partit Socialista reitera, de nou, la voluntat de treballar conjuntament i d’arribar a acords amb l’equip de govern municipal, sobretot en aquest moments de dificultat econòmica.