dijous, 28 de juny del 2007

Entrevista d'Emili al Ferran Espinosa

Emili: Bon dia lectors!... Avui, a l'entrevista de l'Emili, us presentem a un dels nous regidors del nou consistori de Molins de Rei: el Ferran Espinosa. Bon dia Ferran,... La primera pregunta, per què estàs a la política?

Ferran: Bon dia Emili... De sempre he tingut afinitat política amb el PSC, aquesta afinitat es va accentuar sobretot durant la segona legislatura del PP. Mandat, que com sabem, va causar crispació i malestar entre molts ciutadans i poder motivat pel sentiment romàntic d'intentar fer millor les coses vaig decidir donar el pas i llençar-me al món polític…

Emili: Observant els darrers resultats electorals, on l'abstenció va ser la dada més preocupant, per què creus que la gent està desencantada amb la política?

Ferran: Jo, no sóc politòleg, ni sociòleg, per tant, et dono la meva opinió personal... l'explicació pot venir donada de la separació que hi ha entre el món polític i el món real. És a dir, considero que, en els debats, els polítics es perden en temes massa generalistes o que responen a un interès purament partidista, i això a la ciutadania no l'interessa. En aquest sentit, crec que la política ha de tractar de temes que afectin a la ciutadania, temes propers als ciutadans i deixar-se de picabaralles com, per exemple, si un partit va dir, o deixar de dir, algo en contra, o a favor, d'un altre. És a dir, els polítics han de solventar els problemes que afecten directament a la gent... Una política de proximitat.

Emili: Quina opinió tens de l'actual consistori de l'ajuntament de Molins de Rei?

Ferran: Jo crec que, aquest consistori, no és el consistori que pot encapçalar els projectes que facin un Molins millor. És un consistori conformat per partits polítics que tenen l'única motivació d'estar governant i punt... Sense ofendre a ningú... Com s'explica que CiU pràcticament tingui el mateix cartipàs amb tres regidors que quan teniu només un?

Emili: Perdona,.. però aquí les preguntes les faig jo, en aquest sentit, quin tipus d'oposició fareu?

Ferran: Sense cap mena de dubte es farà una oposició estrictament rigorosa, estarem molt a sobre de tot el que faci el consistori. Serà una oposició portada amb serietat i, sobretot, serà una oposició molt professional.

Emili: Relacionat amb els pactes que s'han fet per constituïr l'actual consistori molinenc, per què el PSC no va pactar amb Iniciativa?

Ferran: Crec que aquesta pregunta està malament formulada, la pregunta correcta seria: per què Iniciativa no va pactar amb el PSC? Ja que crec que no va haver-hi pacte, perquè Iniciativa mai va contemplar aquesta opció com una opció viable. No deixa de ser una paradoxa, que la opció més lògica: un pacte PSC-Iniciativa no sigui la primera opció d'un partit com Iniciativa. Però de totes formes, Emili, li hauràs de demanar a Iniciativa, per que el PSC va demostrar, sempre i en tot moment, la seva predisposició a pactar, no només amb Iniciativa, sinó també amb ERC i CiU, per fer un govern de consens.

Emili:
Que t'agradaria aconseguir si estiguessis governant?

Ferran: Hi ha moltes coses per fer per Molins. No dic que Molins estigui malament, que no s'ofengui ningú. No, està bé, però és molt millorable. per exemple, es poden millorar els serveis socials i donar el servei que es mereixen els ciutadans, es pot fer una actuació urbanística seriosa, unes polítiques de mobilitat intel·ligents, unes actuacions de promoció econòmica hàbils i eficients,… en altres paraules, Molins de Rei es mereix un govern coherent i acord als temps que vivim, no un pacte de interessos polítics partidistes per estar governant a qualsevol preu. En definitiva faria una vila millor, ja no per nosaltres, sinó pels nostres fills i pels que venen darrera dels nostres fills.

Emili
: Moltes gràcies Ferran... i la pròxima vegada tindrem el plaer d'entrevistar a la Jessica Revestido.