dijous, 10 de desembre del 2009

Hipocresia Municipal (I) o no es pot estar al mateix temps a missa i repicant

Ja fa temps que parlem de la manca de projecte polític de l’equip de govern, la manca d’actitud positiva envers les seves obligacions i, sobretot, la manca de ganes de fer la seva feina, la feina d’un equip de govern del consistori que, tornem a dir, està obligat a treballar pels ciutadans i per les ciutadanes.

El problema és que aquesta mancança s’acaba traduint en una forma destralera de fer les coses. Una forma de fer les coses improvisant, a corre-cuita i malament... i encara més greu, amb una forma de fer les coses a última hora que acaba produint errades significatives i oblits que ratllen la il·legalitat, com tenir la gestió d’un servei sense contracte durant 2 anys i mig, o com que documents importants no hi siguin a l’expedient que va a Ple, per tant, que atempta amb el dret a la informació dels ciutadans i les ciutadanes.

Però pensàvem que aquesta actitud, poc transparent, només anava amb els partits que conformen l’oposició del consistori molinenc. Però no... Al darrer Ple vàrem poder constatar que aquest Govern, internament, també té problemes... Problemes que es van traduir en el vot en contra als pressupostos del 2010 del regidor de Cultura. Us recomano la lectura de la intervenció del regidor Jordi Romeu al seu bloc... No té desperdici i confirma el que venim denunciant els socialistes. Aquest fet, únicament demostra que el model d'iniciativa està totalment esgotat.

Altrament, en aquest Ple es va poder evidenciar la incongruència de principis bàsics, de criteri, que tenen alguns partits. Sobretot, en matèria de Política Fiscal. Es sorprenent, si més no, veure que quan es parla d’impostos no municipals, de la Generalitat o de l’Estat, es manifesta un sentiment contrari a pujar-los i fins i tot de suprimir-los (vegi’s el debat de l’IVA o de l’Impost de successions del Ple). Però, els mateixos i amb el mateix sentiment insòlit, no tenen cap impediment per apujar entre un 10 i 12 % el rebut de l’IBI. Ho repeteixo, un rebut que tots pagarem l’any vinent un 10% més alt, com a mínim.

Destacar del mateix Ple, també en la línia del que dèiem abans, sobre la falta de criteri i principis bàsics, destacar que IC-Ei (menys el regidor de Cultura), ERC i CiU van votar contra una moció, on els socialistes demanàvem que es millorés l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a la Biblioteca Pau Vila. El que demostra la veritable aposta de l’equip de govern per aquest equipament.

Vergonyós testimoni de la hipocresia de l’Alcalde... Vergonya aliena de veure com el senyor que porta el govern municipal es contradiu a sí mateix, d’un Ple a l’altre.
Concretament, en Ple del consistori d’octubre, des del Govern es va presentar i aprovar una moció per garantir l’accessibilitat a l’estació de RENFE. Per exigir a la resta no hi ha cap problema, per demanar un esforç extra a la ciutadania, de cara als impostos, tampoc, però a l’hora d’aplicar-ho al consistori no es té cap problema per no fer-ho.
Senyors, estem parlant de la Biblioteca Municipal, que només hi ha una i que ara s’ha endarrerit, el fer la nova, com a mínim dos anys... I a més, tenint en compte que uns dels partits que actualment governen es va comprometre, no ara, sinó abans d’entrar a governar, fa més de sis anys, a fer una nova biblioteca...

Hipocresia,... un nou terme a sumar al d’improvisació, forma destralera d’actuar, manca de projecte polític, manca d’actitud positiva i manca de ganes de fer la seva feina... llista a la que, segurament, anirem afegint nous termes i definicions de la forma de fer d’aquest govern municipal.