dimecres, 10 de febrer del 2010

La raó del Regidor (Febrer del 2010)

Avui toca fer balanç de la Fira de la Candelera i ens hem de felicitar per la gran afluència de públic, causada en gran part per la bona o excel·lent climatologia, que ens ha acompanyat durant tot el cap de setmana. Ha estat molt curiós de veure com abans i desprès de la fira, el temps ha estat inestable, però durant el parèntesi firal ha fet uns dies espectaculars. En aquest sentit, s’han conjugat tots els factors per fer una fira increïble, com ja fa anys que no recordo.

Destacar, sobretot, la presència de diverses personalitats polítiques, però en especial la de la màxima representació institucional de Catalunya: el President de la Generalitat. En aquest punt, m’agradaria destacar que és trist de veure com hi ha regidors amb obligacions institucionals que no van tenir la delicadesa de venir a la recepció a l’Ajuntament, es trist, repeteixo, sobretot quan és el seu deure, la seva obligació i és la seva feina. Però així va ser.

Amb aquesta puntualització ja em entrat dins l’àmbit polític de la vila i voldria continuar comentant, encara que segurament ja us haurà arribat pels mitjans de comunicació, que el passat 18 de gener, el Grup Municipal Socialista de Molins de Rei va denunciar el Govern Municipal davant del Síndic de Greuges de Catalunya.

Ja fa temps que reclamem al consistori que compleixi amb la Llei i ens permeti tenir la informació necessària per poder dur a terme la nostra acció de control del Govern. Parlem, per tant, d’un incompliment de la legalitat vigent, en el sentit de s’està treballant, al consistori, amb expedients incomplerts, amb incompliment de terminis i amb suspensions aleatòries de plens ordinaris (concretament, en cinc ocasions durant el 2009), això entre d’altres temes.

En definitiva, obstacles continus a la transparència democràtica d’aquest Govern, en el sentit de que parlem d’una manca d'informació necessària per poder fer les valoracions que pertoquen als regidors del PSC.

Destacar que aquest és l’últim recurs que ens quedava després d’haver demanat repetida i constantment la solució de les diverses irregularitats, tant al Ple, a les diverses Comissions Informatives o per mitjà d’Instàncies entrades al registre de l’Ajuntament.

En resum, l'actitud del Govern encapçalat per IiE demostra la seva ineficàcia i la incapacitat per gestionar amb rigor i garanties l'Ajuntament de Molins de Rei. Cal aclarir que parlem d'ineficàcia perquè segurament darrera d’aquesta actuació no hi ha mala fe, si no una dinàmica, fins i tot un costum, de no esforçar-se per millorar i per fer bé la seva feina.