divendres, 29 de gener del 2010

El perqué d'una queixa al Síndic (de Greuges)

Segurament ja us haurà arribat pels mitjans de comunicació, però deixeu-me dir-vos que el Grup Municipal Socialista de Molins de Rei va denunciar el Govern Municipal davant del Síndic de Greuges de Catalunya.

En la queixa, el Grup Municipal Socialista demana al Síndic que protegeixi els drets "vulnerats", garantits per Llei, ja que el Govern impedeix la participació del grup en els afers públics. Per tant, si hem de parlar d’una raó, en concret, podríem fer referència a que el motiu es fonamenta en el fet d’obstaculitzar la tasca de l’oposició del consistori.

Hi han molts fets, accions o inaccions que donen recolzament a les nostres afirmacions. Ja fa temps que reclamem a l'actual Govern que compleixi amb la Llei i ens permeti tenir la informació necessària per poder dur a terme l'acció de control del Govern que ens correspon com a grup de l'oposició. Parlem, per tant, d’un incompliment de la legalitat vigent, en el sentit de s’està treballant, al consistori, amb expedients incomplerts, amb incompliment de terminis i amb suspensions aleatòries de plens ordinaris (en cinc ocasions durant el 2009), entre d’altres temes. En definitiva, obstacles continus a la transparència democràtica d’aquest Govern, en el sentit de que parlem d’una manca d'informació necessària per poder fer les valoracions que pertoquen als regidors del PSC.

Aquest és l’últim recurs que ens quedava després d’haver demanat repetida i constantment la solució de les diverses irregularitats, tant al Ple, a les diverses Comissions Informatives o per mitjà d’Instàncies entrades al registre de l’Ajuntament.

En resum, l'actitud del Govern encapçalat per IiE demostra la seva ineficàcia i la incapacitat per gestionar amb rigor i garanties l'Ajuntament de Molins de Rei. Parlem d'ineficàcia perquè segurament darrera d’aquesta actuació no hi ha mala fe, si no una dinàmica, un costum fins i tot, de no esforçar-se per millorar i per fer bé la seva feina.

dimarts, 12 de gener del 2010

Hipocresia Municipal (II): El Molino Poductions... o ja n'hi ha prou de jugar amb la vila!!!

Després d’un petit parèntesi, d’uns dies de festes nadalenques, reprenem la feina i ens tornem a trobar amb sorpreses al Consistori molinenc.

A grans trets, sembla que vivim una continua comedia al mes pur estil de "El Molino" (Nota: poder és el que pensen ubicar al Molí... "El nuevo Molino" al Molí de Molins de Rei)

Recordem els fets...

Al Ple d’aprovació dels pressupostos, pel proper any, el regidor de cultura va votar en contra dels mateixos, al•ludint al mal tracte dispensat pels seus companys, que fins i tot, segons ell, el van “arribar a tractar com a un regidor de la oposició” .

Això porta a que l’alcalde li demani, al mateix ple, si això implica que dimiteix, durant el proper any, del seu càrrec al capdavant de cultura. El regidor de cultura confirma a aquesta postura. De fet, és del tot coherent, ja que no s’entendria que el regidor, responsable d’una àrea, executés el pressupost al que ha votat en contra.

Següent imatge a tenir a en compte, declaracions de l’alcalde a Radio Molins de Rei afirmant que, entre d’altres coses, el regidor de cultura NO estava capacitat per ser regidor de cultura.

Tornem de vacances de Nadal i què ens trobem?

Efectivament, que finalment, segons paraules de regidor de cultura, l’alcalde li ha demanat que no deixi el càrrec. El regidor, pel bé dels molinencs i molinenques, accepta continuar. Això sí, amb el compromís de canvis, durant l’any, en el pressupost de cultura.

A tot això i curiosament, declaracions de l’alcalde encara no s’han produït. Ni per desdir-se de els seves declaracions, ni per confirmar el que el regidor de cultura està afirmant.

Una situació si més no curiosa i, de fet, si algú volgués definir, amb més precisió, la situació no sé si parlaria d’hipocresia, de vodevil (tal i com ho fa el Xavi Paz al seu bloc amb una entrada amb clau d’ironia molt recomanable) o, fins i tot, de fariseisme, falsedat, fingiment o simulació.

Hi hauria una diversitat d’opinions al respecte, però el que crec que tothom té clar, és que ja n’hi ha prou d’espectacles vergonyosos i de quedar en evidència davant l’opinió pública.

Senyors que governen la vila, els hi demanem serietat envers la ciutadania, pels temps que corren i pel fet de que la manca de consens intern, la manca de projecte polític, la manca de ganes de fer la seva feina, la manca de lideratge i la manca de criteri comú que porta a continues contradiccions internes, entre d’altres temes, mai pot afectar al ciutadans i ciutadanes de Molins de Rei.

Serietat i respecte, perquè el que han de fer és treballar per la vila, per millorar la nostra vila, que això és el que , els molinencs i molinenques, esperen dels qui pretenen governar-nos i no que ens sorprenguin, contínuament, amb espectacles ridículs i vergonyosos.