dimecres, 25 d’abril del 2007

Setmana de TINTIN al Canal 33

Com vaig comentar en un anterior post, al maig és el mes del centenari del naixement d'Hergé. Per commemorar aquesta important data i com a homenatge a la figura d'Hergé, el canal 33 emetrà durant aquesta setmana uns especials sobre el personatge més conegut de l'autor:Tintin.

Si no us voleu perdre cap especial, seguiu la següent guia de visionat:


  • Avui a lesa les 22.05h no us perdeu el programa Quequicom repassa la ciència que hi ha al darrere de les aventures de l'intrèpid reporter Tintin.
  • Demà a les 22:30h, el Joan Barril i el Joan Ollé parlaran de la seva passió pel personatge a L'illa del tresor.
  • La mar i el Capità Haddock seran els protagonistes de Thalassa, el 27 de abril a les 22.00h.
  • El vídeo danès "Tintin i jo" s'emetrà dintre de l'espai El documental, dissabte 28 a la 01.50h.
  • Finalment, el diumenge 29 es tanca la setmana amb "Tintin: viatger del segle" a les 19.20h , un record dels viatges del reporter arreu del món.



Que disfruteu molt!!!

dimarts, 24 d’abril del 2007

XAVI PAZ: El teu nou alcalde

No calen paraules per descriure el gran èxit de l'acte del passat dissabte... Vosaltres mateixos...

divendres, 20 d’abril del 2007

Acte de presentació de la candidatura del PSC de Molins de Rei

El proper dissabte al pati del Col·legi Alfons XIII a les 19:00 hores, fem la presentació de l’equip que acompanyarà al Xavi a les properes eleccions municipals. NO HI POTS FALTAR!!!

dijous, 19 d’abril del 2007

Els enRAOna es tanquen amb un gran èxit

Amb les paraules “No tancaré el programa electoral fins que no hagi escoltat tothom, fins que no hagi parlat amb tothom” el Xavi Paz va donar, el passat dimecres 11 d’abril, el tret de sortida als enRAOna.

Es tracta d’una sèrie de diàlegs, concretament tres, on s’ha parlat dels temes d’interès de la ciutadania i dels trets característics de la campanya electoral del PSC Molins de Rei.

Destacaré que els tres enRAOna han estat un èxit de participació, més de 60 persones cadascú. Cal tenir en compte, a més, que el Xavi s’ha trobat molt còmode parlant i debatint amb el públic els seus projectes per a millorar la vila. Una vila on l’actual consistori ha deixat palesa la seva deixadesa i la seva manca d’iniciatives per a fer una ciutat agradable, moderna i confortable pels molinencs. Un immobilisme, manca d'idees i una postura de no haver fet res de res del govern actual que es compensa amb l’il·lusió, l’empenta i les ganes de treballar del Xavi i del seu equip.

S’ha parlat de la mobilitat a peu, en bici, en transport públic i en cotxe. L’aparcament i la RENFE. L’habitatge. La gent gran. Les escoles bressol. Els equipaments. La cultura. El patrimoni arquitectònic i cultural i l’esport... entre d’altres temes. En definitiva, un èxit d’en Xavi i del PSC Molins de Rei.

dimarts, 17 d’abril del 2007

El nou mercat no s'inaugura, es celebra

No em puc estar de comentar-vos que avui a Ràdio Molins de Rei s'han fet uns comentaris que no em semblen correctes sobre la inauguració del mercat.
És curiós que una persona en nom d'ERC comenti que la inauguració del nou mercat no es farà perquè sinó l'oposició "ho denunciarà".
No es tracta d'això. Estem confonent les coses i confonent als vilatans. No inauguraran el mercat perquè NO ÉS LEGAL, així de simple (les obres no estaran acabades per poder obrir-lo al públic). La raó no és perquè la oposició ho denunciarà o dirà això o allò altre, sinó perquè el que es proposa és ANAR EN CONTRA DEL SISTEMA LEGAL. Aquest tipus de declaracions no s'han de fer en nom de cap partit polític, els companys de partit no s'ho mereixen.
Esperem, si més no, que el dia de la celebració de la "no inauguració" no plogui!! (en relació al tema goteres)

divendres, 13 d’abril del 2007

Una notícia curiosa a la premsa

AVUI es publica a la premsa una notícia curiosa sobre Molins de Rei. Seguint la linia del Blog de la Jessica, on es fa un recull o manual del que no s’ha de fer a nivell polític, vull fer uns comentaris.

El que més em sorprèn de la notícia és la manifestació: “[...]Malgrat que s'ha iniciat la construcció d'un tanatori, d'una nova escola de primària i de 36 de pisos de lloguer per a la gent gran, s'han cedit terrenys per fer un nou ambulatori amb un centre de dia per a malalts d'Alzheimer i s'ha firmat un conveni per a construir una residència per a gent gran, l'oposició -PSC i PP- han acusat l'equip de govern d'immobilisme, de manca d'idees i de no haver fet res de res[…]”.

No donaré resposta a aquesta noticia, no soc qui ho ha de fer. Però si que comentaré certs trets interessants a destacar al respecte i que cadascú pensi el que vulgui:

1. Recordem que la proposta de la construcció d’un tanatori la portava el PSC al programa de les anteriors municipals. Per tant, ha estat una iniciativa, o idea, pròpia del consistori?

2. Realment el consistori no està fent la nova escola de primària, la fa la Generalitat. És un detall significatiu. Però qui s’apunta el tanto?... El consistori només ha de cedir els terrenys (que es va fer en el mandat anterior, ja fa temps!!!) i fer el control de seguiment de l’obra i, sobretot, que tot es realitzi correctament… Per cert, actualment les obres s’han paralitzat...Per qué?... No hi hagut cap comunicat oficial... Poder hi havia quelcom que no s’havia detectat i es detecta ara quan ja s’han iniciat les obres… Per tant, ens hem de preguntar si s’ha fet un correcte control inicial del projecte de les obres.

3. Parlem dels 36 pisos de lloguer per gent gran. De moment no hi ha cap pis. 4 anys després de la decisió de construir-los encara no s’han fet. Només s’ha preparat el terreny. No es podria afirmar que hi ha una falta de motivació, de dinamisme?... A més, l'article ni fa esment als pisos de lloguer per joves, que ni tan sols els hi han preparat el terreny.

4. S’ha de destacar que està molt bé fer referència, i sobretot en un període de pre-campanya, al futur, però amb limitacions. Ni del nou ambulatori, ni del centre de malalts d’Alzheimer ni de la residència hi ha projecte (projectes en tenim tots) i sembla com si ja estigués tot fet, o al menys, com si s’estiguessin preparant els terrenys. Hem de tenir en compte que no fa encara un mes que es van cedir els terrenys per a la construcció del CAP, després de 4 anys de decidir que es construiria al barri de la Granja. Hi han d'altres que si que tenen empemta. Per exemple, en els 4 mesos de Conselleria de la Carme Figueras es van iniciar el tràmits per a la creació a la residència de gent gran.

Que m’expliquin si no és coherent parlar “d'immobilisme, de manca d'idees i de no haver fet res de res”, estiguis a la oposició o no. Crec que en 4 anys de Govern es poden fer més coses. Per tant, es normal dir que el consistori té una postura poc dinàmica per seguir la tendència de creixement d’altres municipis.

dimarts, 10 d’abril del 2007

Tintin en el món d'Hergé (...i Barcelona qué?)

El proper 22 de maig de 2007 es complirà el centenari del naixement de Hergé, el pare de Tintin. Es trist, però l’única cita que en guany commemora aquest esdeveniment és la molt recomanable exposició: "Tintin en el món d'Hergé" del Centre Cultural de Caixa Girona. Aprofitant el parèntesi de la Setmana Santa vaig poder degustar-la i us comento que és molt recomanable. Allà trobareu Dibuixos originals, fotografies, llibres, cartells, postals,... i un gran nombre d'objectes de la col·lecció del polifacètic i excèntric Jordi Tardà.

Comento, altre cop, que és molt trist que el 100 aniversari del creador d’una icona de la Bande Desinée, considerat com un dels grans artistes del segle XX, passi desapercebut a Barcelona. Una ciutat que es ven com l’avantguarda de l’art, moderna, detallista amb els grans autors... En aquest sentit Girona ha demostrat tenir molta més sensibilitat i estar a l’alçada. Tot això amb l’agreujant de que Barcelona és el centre editorial del còmic espanyol i que serà la seu l’esdeveniment més important d’aquest àmbit: el Saló Internacional del còmic. No es podria fer com a d’altres esdeveniments i ciutats?... A l'any Hergé, el Saló del Còmic de Anguleme (el més important de França) ret homenatge al pare de Tintin amb l'exposició: "Hergé, del viatge imaginari al viatge interior". Exposició que viatjarà després a Brussel·les i, posteriorment, a Ginebra. També, fa poc, el Centre Pompidou de París va acollir una exposició (gratis!!) sobre Hergé amb una mostra que constaba en una cronologia de l'autor i una aproximació temàtica al seu mòn imaginari. El centenari de Hergé serà celebrat, també, amb diverses emissions de segells de correus a Bèlgica, Suïssa i França, amb una obra de teatre a Londres i amb una comèdia musical a Holanda.

Però a Barcelona res de res... ni tan sols l’any del 75é aniversari, que també va passar desapercebut, es va editar cap llibre o àlbum commemoratiu, cosa que si es va fer a França. Això, diuen, es degut a la baralla que mantenen dues editorials amb els drets d’edició a l’Estat Espanyol (la mig agonitzant editorial Joventut i l’editorial Panini Comics) que ha sabut aprofitat molt bé una tercera (Zendrera Zariquiey). Aquest tira i arronsa sobre els drets manté el tema de l’edició de Tintin a Catalunya, molt fred.

Un apunt, "Tintin i les automòbils", ja presentada a Brussel·les, es podrà veure a Barcelona del 9 al 17 de juny de 2007, en ocasió del Saló de l'Automòbil. La mostra reuneix al voltant d'una vintena dels vehicles (cotxes i motos) retratats en els àlbums. Però serà una mostra d’automòbils d’època NO de Tintin.

Per tant, a un friki dels còmics i fan d’en Tintin aquesta situació l’afecta... sniff!!... Després diuen que els nois i noies d’avui en dia només juguen a la PSP… Clar si no saben el que és bo...

dimarts, 3 d’abril del 2007

Notes Parlamentaries (II). La Llei de Pressupostos 2007

Divendres passat, dia 30 de març, el Conseller Castells va presentar al Parlament els pressupostos de l’exercici 2007. Es tracta d’uns pressupostos al servei de les persones i, pre tant, són uns pressupotos que donen una gran importància a les polítiques socials. En aquest sentit, representen un salt important en relació a l’augment dels efectius que fan possibles les polítiques socials: metges, mestres i mossos d’esquadra. És a dir, calen més persones per fer millors serveis socials.

També es pretén la potenciació de la competitivitat de l’economia catalana amb ajudes a la Recerca i el Desenvolupament, amb el foment econòmic i les PIMES, amb noves Infrastructures i habitatge nou. On l’habitatge concentra l’increment més gran d’inversions i preveu 10.000 vivendes de protecció oficial.

A més, es pretén donar compliment del pla de sanejament dels números de la Generalitat: es consolida la reducció del dèficit no financer –un 64,1 per cent- i s’espera arribar al dèficit zero el 2008, tal i com estava previst al pla. Impuls d’una major transparència en la presentació i execució dels pressupostos.

Pel que fa a la vila de Molins de Rei, la part interessant es troba a l’Annex d’Inversions Reals. Allà tenim el que la Generalitat vol invertir al municipi. Concretament, s’ha fet dotació de les següents partides pressupostàries:

· CEIP CASTELL CIURÓ (3.235,28 €)
· CEIP NOU (70.000,00 € + 2.645.912,00 €)
· AMPLIACIÓ DE L'IES BERNAT EL FERRER DE MOLINS DE REI (2.000,00 €)
· MODIFICAT D'AMPLIACIÓ DEL CANAL LATERAL DE L'AUTOPISTA A-2 ENTRE CAPÇALERA I LA RIERA DE COMERÇ A MOLINS DE REI (2.343.146,00 €)
· PLA PARCIAL RIERA NOVA-C/RAMON LLULL-36 HAB. (275.891,78 €)
· ACTUACIÓ NUCLI ANTIC (30.000,00 €)
· ANTIC ESCORXADOR-36 HAB. (1.603.356,00 €)