dimarts, 31 de març del 2009

El pressupost municipal 2009 (5) o la història interminable III: La vergonya final

Demà dimecres, a l’Ajuntament, per fi tindrem el debat de pressupostos de la vila pel 2009.. i aquest no serà un ple mancat de polèmica.

Destacar, primer de tot, la manca de projecte polític de l’equip de govern, la manca d’actitud positiva envers les seves obligacions i, sobretot, la manca de ganes de fer la seva feina, la feina d’un equip de govern del consistori que esta obligat a treballar pels ciutadans i que hauria d’haver aprovat els pressupostos fa 4 mesos.

Tot això, s’acaba traduint en una forma “destralera” de fer les coses. Una forma de fer les coses "corre-cuita" i sense donar a temps la informació als altres grups municipals... amb temps per poder valorar la situació real... i encara més greu, amb una forma de fer les coses a última hora que acaba produint errades, com que documents importants no hi siguin a l’expedient...

En definitiva, una manca de respecte pels altres grups polítics, que no governen però que formen part del consistori i representen a un part significativa dels molinencs i molinenques.

Totes aquestes consideracions obren la porta a un ventall de dubtes i qüestions. Com per exemple, si vam tenir un ple la setmana passada, perquè no es van portar llavors?... o com el fet de que poder no se’n refien d’ells mateixos i han hagut d’esperar a tenir el tancament dels comptes de l’any anterior, per tal de saber quina era la situació real del consistori?... Poder les 3 forces que governen no es fien les unes de les altres i necessitaven, tots, el tancament per aclarir els conceptes?... Poder la situació econòmica-financera no ha estat en cap moment controlada?... Poder el desconeixement era tal que no s’atrevien a aprovar un pressupost abans de tancar l’anterior pressupost?...

Una sèrie de qüestions que ens fan dubtar de la gestió que està portant actualment el consistori.

A més, un altra tema polèmic, que es veurà demà, és la baixada dels sous dels polítics. Destacar, abans de tot, que nosaltres estem totalment d’acord d’aquesta baixada i sobretot en els moments actuals de crisi econòmica... i sobretot, si aquesta baixada de sous es tradueix en una millora dels serveis que reben els ciutadans i ciutadanes...

La polèmica ve del fet que la proposta es que a tothom li descomptaran la mateixa quantia anual, quan els sous no són els mateixos.

Poder, l’equip de govern, es pensa que els molinencs i molinenques no són prou intel·ligents per veure que l’equip de govern, amb sous més alts, s’està rebaixant, en termes percentuals, entre un 5 i 10 % el sou. Mentre que els dels regidors de l’oposició s’estan rebaixant entre un 20 i un 35 %... Simplement vergonyós... Perquè no es baixen ells també un 20 o un 35 % el sou? Es que no som tots els regidors del consistori iguals? Es que els molinencs i molinenques que representem, els nostres votants, són diferents?

En definitiva, qüestions i problemes que intentarem dilucidar demà al ple... sempre i quan l’equip de govern tingui la valentia de donar-nos respostes... però aquesta és una altra història...

dimarts, 24 de març del 2009

El consistori molinenc desembussa les negociacions dels pressupostos municipals

Els equips que governen el consistori han pogut deixar al marge les seves diferencies i han desencallat els pressupostos municipals. Encara que per fer-ho, han hagut de demanar ajut als serveis de neteja, que amb un vehicle especial ahir va desembussar el tema.

(Nota: Es veu que les canonades estan molt brutes allà dins.)

dimecres, 4 de març del 2009

Sortirem de la crisi abans del que pensem (entrevista dels matins de TV3)

Us recomano l'entrevista a Oriol Amat, catedràtic d'economia financera i comptabilitat de la UPF, que "els matins" va emetre ahir dimarts.